Politie onderschept 800 liter grondstof voor GHB in Groningen

Normal politie

Groningen - Via de douane in Rotterdam kreeg de politie in december informatie dat er 800 liter GBL via China was ingevoerd met als eindbestemming Groningen. GBL is een vloeistof die wordt gebruikt in de schoonmaakindustrie maar tevens grondstof is voor GHB.

Door de politie in Groningen is in samenwerking met de douane Rotterdam een onderzoek gestart. De vaten met GBL werden, met medeweten van de politie, afgeleverd bij een loods aan de Stavangerweg in Groningen. Op donderdag 23 januari werden de vaten afgeleverd bij de loods. Twee mannen uit Groningen, beiden 26 jaar, werden aangehouden toen zij de vaten in ontvangst namen. Na onderzoek kon de politie op zaterdag 25 januari een derde verdachte aangehouden, een 41-jarige man, eveneens uit Groningen. Eén verdachte is op 25 januari in vrijheid gesteld, de andere twee op zondag 26 januari. Zij blijven verdachte. Zij worden verdacht van het voorbereiden van het vervaardigen van “harddrugs”. De 800 liter heeft een geschatte straatwaarde van 300.000 euro. De vaten zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

 

Dit artikel verscheen eerst op Stadjer.nu

Adverteren op VeendamActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op VeendamActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Veendam
00:03

17° C

Zwaarbewolkt

0.59 km/h

70%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief